Solgte doruller for 190.000 kroner

Basketspillerne i Skjetten SK solgte doruller fra idrettsdugnad.no for 190.000. Nå blir det treningsleir i Malaga som belønning for laget som opererer under slagordet «Alle, eller ingen».

Norges idrettsforbund tok turen ut til Slorahallen på Strømmen for å høre mer om dorull-suksessen til 06 Elitelaget til Skjetten.

  • Vi ønsket å dra på en treningsleir, eller gjøre noe sosialt med spillerne, og da var det naturlig å se på ulike dugnader. Dorullsalg var noe som fenget litt. Det er veldig lettsolgt og noe som alle trenger. Vi forhørte oss med andre og googlet litt, og da dukket idrettsdugnad.no opp, så vi sendte dem en forespørsel, forteller trener Jan-Tore Andersen.

Målet var at dugnaden skulle bidra til at hele turen ble gratis for alle.

  • Mange av spillerne har flerkulturell bakgrunn, og enkelte kommer fra familier med lav betalingsevne. Det er ikke alle foreldre som har råd til å sponse barna sine med en tur så derfor har vi sagt at det blir «alle, eller ingen».

Klubben bestilte like godt 600 pakker med doruller og tørkepapir. Nå, etter å ha solgt 570 pakker er inntjeningen intet mindre enn 190.000 kroner.

  • Vi har fortsatt 30 pakker igjen som vi skal selge, så hvis noen vil ha dopapir så ta kontakt, smiler Andersen.

10 pakker hver

  • Laget, som i dag består av 53 spillere, fikk i oppdrag å selge 10 dorull- eller tørkepapirpakker hver. En av spillerne har faktisk klart å selge 65 pakker alene! Det har vært lettsolgt og timingen rundt juletider var svært bra, forteller Andersen.

Spillerne har vært kreative i salgsprosessen. Doruller har blitt solgt ved dørsalg, på skoler og blant venner og familie av spillerne.

Nå blir det tur på gutta under høstferien 2022. Gutta har fått valget mellom en treningsleir i Latvia, i Berlin eller Malaga. De aller fleste har pekt på en destinasjon.

  • Turen går trolig til Malaga i Spania. Basket, sol og sommer blir aldri feil, avslutter Jan-Tore Andersen.

Fra paller til sekker

pallene splittes

Nå er det slutt på salg av kun hele paller med papir. Idrettsklubbene kan nå bestille akkurat det antall sekker de trenger til neste dugnad. Dette er veldig gode nyheter for alle klubber og lag som nå gjør seg klare for høstens store dugnader.

Idrettsdugnad fører kvalitetspapir av merket Katrin. Papiret til klubbens neste dugnad kan bestilles i nettbutikken.

Toalettpapir og tørkepapir kan redde økonomien til idrettslag

dugnad toalettpapir og tørkerull

Toalettpapir og tørkepapir kan være redningen. Å holde styr på økonomien i et idrettslag kan være krevende. Spesielt i situasjonen som vi er inne i nå, med svært strenge tiltak for idretten. Vi ser at flere klubber og enkelt-lag velger å holde dugnad for å få hjulene til å gå rundt.

Her kan Idrettsdugnad hjelpe til med fri frakt i hele Norge og lang betalingsfrist på faktura, på hele 20 dager. Bestillinger kan enkelt gjøres i nettbutikken, så finner vi en leveringsdato som passer.

Høstens dugnadsprodukter får du hos Idrettsdugnad

Høstens dugnadsprodukter

Her er høstens dugnadsprodukter fra Idrettsdugnad. Den store nyheten er håndsprit i små hendige 50 ml. flasker. Håndsprit er et produkt som alle har bruk for i tidene vi er inne i nå. Håndsprit har kommet for å bli og er et produkt som vi trenger påfyll av etter hvert som vi går tomme hjemme og når vi er ute på reise.

Håndspritflaskene har en fortjeneste på hele 50% til klubben. De sendes i esker med 100 flasker. Idrettslagene kan selv velge hvordan de vil fordele antallet på medlemmene i klubben. Et eksempel er hvis fire medlemmer går sammen om en eske. De får da 25 flasker med håndsprit hver. Flaskene selges så i pakker på 5 med en utsalgspris på kr 250,-. Dette er absolutt en av høstens beste dugnadsprodukter. Bestill esker med håndsprit her.

Frøya IL har tjent kr 214.452,-

dugnad frøya il

Frøya IL har tjent hele kr. 214.452,- på årets store dugnad. Dugnadsansvarlig i klubben og gruppeleder for fotball, Mats Ove Bremnes er godt fornøyd med fortjenesten klubben har fått. Vi har solgt 900 sekker med toalettpapir og 432 sekker med kjøkkenruller, sier Mats Ove. Her har det virkelig gått unna og medlemmene i klubben har gjort en fantastisk jobb.

Medlemmene i Frøya IL er i full gang med høstens store dugnad.

Årets dugnad er idrettslagets store happening i klubben og alle medlemmene hjelper flittig til. Pengene vil virkelig komme godt med i klubbkassen. Pengene går direkte tilbake til barneidretten i form av innkjøp av drakter, deltakelse på diverse arrangement, cuper, stevner etc. og utstyr barna trenger i klubbens mange idretter, som er fotball, turn, håndball og basket.

Høstens dugnader

Høstens dugnader

Høsten er snart her og det er dugnadstid. I samvirket Idrettsdugnad er alt klart for høstens mange dugnader. Selv om vi hjelper idrettslag med dugnader året rundt, så er høsten den perioden i løpet av året det er mest trykk, sier daglig leder i Idrettsdugnad, Even Nicolaisen. Idrettsdugnad har nå holdt dugnader i over 2 år og det kommer stadig vekk nye medlemmer til samvirket.

Høstens dugnad kan bestilles direkte på nettsiden til samvirket. Her er produktene til årets dugnad. Hvis du ønsker å spørre om noe, så kan du ta kontakt med Even Nicolaisen her.

Katrin toalettpapir og kjøkkenrull

Toalettpapir og tørkepapir Katrin
Toalettpapir og tørkepapir fra Katrin er laget av høykvalitetsfibre og har en svært god rive- og slitestyrke, allikevel forblir papiret ekstra mykt. Papiret er svanemerket og kjøkkenrullen er i tillegg godkjent for direkte kontakt med mat. Selg en bærekraftig forbruksvare som absolutt alle bruker. Høy fortjeneste til idrettslaget og alltid fri frakt. Papiret leveres av Norengros. Bestill Katrin toalettpapir og kjøkkenrull

Tips for en vellykket dugnad

Dugnad toalettpapir utlevering
Her har vi samlet en liste med dugnadstips, fra forberedelsene til dagen produktene ankommer. Følg disse dugnadstipsene for en rask og effektiv dugnad. Dugnadstips til forberedelsene
  1. Velg og bestill produkter på samvirkets nettside www.idrettsdugnad.no.Antall – Noen av produktene blir solgt på hele paller, eller i hele esker. Antallet må gå opp i pall og eske størrelse.Leveringsdato – Velg en leveringsdato slik at samvirket har god tid til å behandle ordren, sende og transportere produktene. For hasteleveringer bruker samvirket minimum 2-5 dager, avhengig av hvor i landet produktene skal sendes. Leveringsadresse – Det må være kjørbar vei for lastebil helt fram til leveringsstedet. Lastebiler kan ikke levere varer i blindgater uten stor snuplass.
  2. Lag en liste over alle deltagere.
  3. Send ut informasjon til alle deltagere (sted, tidsintervall for utlevering, antall produkter per person og betaling).
  4. Avtal med eier av området om hvor tompaller kan oppbevares og hvor plast og papp kan kastes. Hør også om det er muligheter for oppbevaring, hvis noen produkter ikke blir hentet av deltagerne.
Dugnadstips til leveringsdagen Vær tilgjengelig på telefon og klar for å ta imot varene på leveringsdagen. Normalt blir produktene levert mellom klokken 10:00 – 16:00. Sjåføren vil ta kontakt på leveringsdagen for å avtale nærmere tidspunkt, i forhold til kjøreruten den dagen.
  • Send ut en påminnelse til deltagerne om å hente produktene.
  • Ta med en saks/tapetkniv for å lettere få plasten av pallene.
  • Tell over produktene ved ankomst.
  • Kryss av på listen etter hvert som produktene blir hentet. Hvis produktene ikke blir fakturert deltagerne i ettertid, så kan varene betales med Vipps/kontanter ved utlevering.
  • Send en melding til de som ikke har hentet når fristen nærmer seg slutt.
  • Rydd opp plast, papp og tompaller.

Idrettens mva. Kompensasjon

Logo skatteetaten moms mva kompensasjon
Som medlem av Norges idrettsforbund kan idrettslaget søke om mva. kompensasjon for varer og tjenester. Varekjøp som gjøres fra Idrettsdugnad SA utgjør en del av grunnlaget idrettslaget kan søke mva. kompensasjon for. Formålet med ordningen er å kompensere de kostnader som frivillige organisasjoner har til merverdiavgift ved kjøp av varer og tjenester. Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) skal administrere ordningen på vegne av alle sine medlemsorganisasjoner. Alle medlemsorganisasjonene skal forholde seg til NIF og rapportere til NIF. Les mer om mva. kompensasjon på Norges idrettsforbunds nettsider. Forskrift om merverdiavgiftskompensasjon i frivillige organisasjoner. For spørsmål rundt mva. kompensasjon, kontakt: moms@idrettsforbundet.no

Retningslinjer for dugnad

Logo Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund har laget laget egne retningslinjer for dugnader. Dugnad er viktig for idretten og for at medlemmene skal kunne få et bra aktivitetstilbud. Den sparer idretten for utgifter som ellers må dekkes av medlemmene. Dugnad er frivillig og ingen kan tvinges til å bli med. Det kan ikke gis bøter eller en dugnadsavgift hvis noen ikke ønsker å være med. Idrettslaget kan gi medlemmer som deltar på dugnad en reduksjon i kontingent/treningsavgift. Dette kan bestemmes på årsmøtet. Norges idrettsforbund har laget en veileder til idrettslagene med nyttig informasjon. Les Norges idrettsforbunds retningslinjer for dugnad.