Tips for en vellykket dugnad

Forberedelser

 1. Velg og bestill produkter på samvirkets nettside www.idrettsdugnad.no.

  Antall – Noen av produktene blir solgt på hele paller, eller i hele esker. Antallet må gå opp i pall og eske størrelse.

  Leveringsdato – Velg en leveringsdato slik at samvirket har god tid til å behandle ordren, sende og transportere produktene. For hasteleveringer bruker samvirket minimum 2-5 dager, avhengig av hvor i landet produktene skal sendes.

  Leveringsadresse – Det må være kjørbar vei for lastebil helt fram til leveringsstedet. Lastebiler kan ikke levere varer i blindgater uten stor snuplass.

 2. Lag en liste over alle deltagere.
 3. Send ut informasjon til alle deltagere (sted, tidsintervall for utlevering, antall produkter per person og betaling).
 4. Avtal med eier av området om hvor tompaller kan oppbevares og hvor plast og papp kan kastes. Hør også om det er muligheter for oppbevaring, hvis noen produkter ikke blir hentet av deltagerne.

Levering

Vær tilgjengelig på telefon og klar for å ta imot varene på leveringsdagen. Normalt blir produktene levert mellom klokken 10:00 – 16:00. Sjåføren vil ta kontakt på leveringsdagen for å avtale nærmere tidspunkt, i forhold til kjøreruten den dagen.

 • Send ut en påminnelse til deltagerne om å hente produktene.
 • Ta med en saks/tapetkniv for å lettere få plasten av pallene.
 • Tell over produktene ved ankomst.
 • Kryss av på listen etterhvert som produktene blir hentet. Hvis produktene ikke blir fakturert deltagerne i ettertid, så kan varene betales med Vipps/kontanter ved utlevering.
 • Send en melding til de som ikke har hentet når fristen nærmer seg slutt.
 • Rydd opp plast, papp og tompaller.

Nøtter

Idrettsdugnad har nå samlet utvalgte poser med nøtter i en dugnadseske. Deilige, smakfulle og saftige nøtter av førsteklasses kvalitet. Nøtteposene er små energibomber i hverdagen og er rike på vitaminer, mineraler og fiber som er sunt for kropp og sjel.

Ta med nøtter på trening, jobb, skole, eller hva med noen ekstra gode snacksnøtter på turen eller når du bare vil kose deg litt. Nøtter passer også perfekt nå som vi nærmer oss juletider.

Esken inneholder flere spennende smaksvarianter i ulike posestørrelser:

1x Turmix med sjokoladeflak 40g
1x Macadamia, cashewnøtter, mandler og hasselnøtter 40g
1x Lettsaltede cashewnøtter 40g
1x Cashewnøtter, peanøtter, hasselnøtter og tørket ananas 40g
1x Paranøtter, hasselnøtter, rosiner og peanøtter 40g
1x Rømme & løk-nøtter 150g
1x Paprika-nøtter 150g

Priser per eske:

Innkjøpspris for idrettslaget: kr 95,- inkl. mva.
Anbefalt utsalgspris: kr 200-250,-
Idrettslagets fortjeneste: kr 105-155,-

Bestill dugnadsesker med nøtter her

Mva. Kompensasjon

Som medlem av Norges idrettsforbund kan idrettslaget søke om mva. kompensasjon for varer og tjenester. Varekjøp som gjøres fra Idrettsdugnad SA utgjør en del av grunnlaget idrettslaget kan søke mva. kompensasjon for.

Formålet med ordningen er å kompensere de kostnader som frivillige organisasjoner har til merverdiavgift ved kjøp av varer og tjenester. Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) skal administrere ordningen på vegne av alle sine medlemsorganisasjoner. Alle medlemsorganisasjonene skal forholde seg til NIF og rapportere til NIF.

Les mer om mva. kompensasjon på Norges idrettsforbunds nettsider.

Forskrift om merverdiavgiftskompensasjon i frivillige organisasjoner.

For spørsmål rundt mva. kompensasjon, kontakt: moms@idrettsforbundet.no

Retningslinjer for dugnad

Dugnad er viktig for idretten og for at medlemmene skal kunne få et bra aktivitetstilbud. Den sparer idretten for utgifter som ellers må dekkes av medlemmene.

Dugnad er frivillig og ingen kan tvinges til å bli med. Det kan ikke gis bøter eller en dugnadsavgift hvis noen ikke ønsker å være med. Idrettslaget kan gi medlemmer som deltar på dugnad en reduksjon i kontingent/treningsavgift. Dette kan bestemmes på årsmøtet.

Norges idrettsforbund har laget en veileder til idrettslagene med nyttig informasjon.

Les Norges idrettsforbunds retningslinjer for dugnad.